MENU
Camping U Cason
Camping Corse Gîte Location U Casone Corsica
Camping - Résidence - Restaurant
 
Camping Corse Gîte Location U Casone Corsica

Ontdek CorsicaOntdek Corsica
Corsica (Fr.: La Corse) is één van de grootste eilanden in de Middellandse Zee. Alhoewel het tot Frankrijk behoort, heeft het zijn eigen, unieke cultuur en tradities. Ondanks het toenemend toerisme, is het één van de weinige Europese bestemmingen die zijn authenticiteit heeft weten te bewaren en nog niet gezwicht is voor het massatoerisme. Een aangenaam zeeklimaat en een legendarische gastvrijheid, zorgen voor een onvergetelijk vakantiegevoel.

Corsica heeft een adembenemende natuur met een enorme diversiteit aan landschappen. Een imposant bergmassief, diep ingesneden door de kristalheldere bergrivieren die hun weg zoeken naar de parelwitte stranden.

Schilderachtige dorpjes, waar de tijd lijkt stil te staan, stralen vandaag een sluimerende rust uit. Nochtans getuigen de archeologische sites en de historische steden van een turbulent verleden. De geschiedenis heeft Corsica niet gespaard en de eeuwenlange strijd om vrijheid en onafhankelijkheid heeft zijn sporen nagelaten in de cultuur.

Een uitzonderlijke smeltkroes van vreemde invloeden lag aan de basis van een karaktervolle architectuur, die meer imponeert dan de omvang doet vermoeden. Genuese bruggen en torens, Romaanse kapelletjes en prehistorische “Torres”, komen in hun natuurlijke omgeving volledig tot hun recht. Zelfs de barokkerken onderscheiden zich hier van hun continentale tegenhangers door hun nederige, ingetogen stijl.

Sedert de oudheid gekend als mooiste eiland van de Middellandse Zee, is Corsica op nauwelijks 1u40 vliegen, een bijzonder uitnodigende reisbestemming.Facebook
Twitter
Instagram
Newsletter